headerImage

Online scheiding regelen

07-01-2017

Een goedkope scheiding bestaat niet!

Steeds vaker zie ik het gebeuren dat collega mediators hun diensten aanbieden tegen een vaste en vaak zeer lage prijs. Dat is fijn denkt u! maar let op, want deze convenanten zijn standaard en er wordt niet gekeken naar uw persoonlijke wensen en mogelijkheden. Vaak zie je in zo’n convenant staan “In overleg op te lossen”. Het vervelende is echter dat op het moment dat u het convenant uit de kast haalt met de vraag “wat hebben we nu eigenlijk afgesproken in het convenant” er vaak al geen overleg meer mogelijk is. Het resultaat is dan dat u alsnog naar de rechtbank moet gaan en dat u dan met veel hogere kosten komt te zitten.

Een (MfN) mediator  werkt gemiddeld zo’n 15 tot 20 uur aan een echtscheiding. Afhankelijk van emoties en het aantal dingen die geregeld moeten worden zal dat korter of langer duren. Iemand met een bedrijf, koophuis, kinderen, alimentatie, pensioenen, op huwelijkse voorwaarden, enz.  zal veel meer tijd kwijt zijn om hun scheiding te regelen  dan een stel in een huurwoning zonder kinderen en getrouwd in gemeenschap van goederen.

Een mooie waarschuwing vind ik altijd; als de prijs te mooi is om waar te zijn dan is het ook niet waar! …..en in dit geval zeker niet goed.
 

<< terug